Lleida serà capital de l’handbol els dies 15 i 16 de desembre amb la Copa Asobal

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat la promoció de l’esport base i de primer nivell i ha posat en relleu la feina que fan els clubs en la construcció d’una ciutat de valors

Els 4 primers equips classificats a la primera volta de la lliga disputen la Copa i el 13 de desembre es farà el sorteig per als emparellaments. La Copa Asobal, que es jugarà al pavelló municipal Barris Nord, s’emetrà en directe per Gol Televisión

(Serveis de premsa Paeria de Lleida)

Lleida serà la capital de l’handbol el cap de setmana del 15 i 16 de desembre amb la celebració de la 29a Copa Asobal al pavelló municipal Barris Nord. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presentat amb el president d’Asobal, Adolfo Aragonés, la competició, que es podrà seguir en directe per Gol Televisión. Els 4 primers equips classificats al final de la primera volta de la lliga Asobal disputen la Copa. El FC Barcelona és l’únic equipa ja classificat. El sorteig per saber els emparellaments es farà el dia 13. Larrosa ha destacat la promoció que es fa a Lleida de l’esport base i de primer nivell ha posat en relleu la feina que fan els clubs, amb l’educació en valors, com el treball en equip, el lideratge, la disciplina, etc. Per això, ha incidit en la seva aportació en la construcció d’una ciutat de valors, així com també en la projecció de la ciutat.


L’Ajuntament de Lleida i l’Asobal organitzen l’esdeveniment, que Adolfo Aragonés ha explicat que es complementarà amb activitats de mini handbol i amb dos clínics (un d’arbitratge i l’altre amb seleccionador de l’equip nacional d’handbol, Jordi Ribera). El president de l’Asobal ha remarcat la capacitat organitzativa de Lleida, amb la qual estan treballant per al desenvolupament de l’esdeveniment, i ha augurat que la cita esportiva serà un èxit.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, ha explicat que les semifinals de la copa es disputaran el dissabte a la tarda (a les 17 h i les 20 h) i el diumenge, la final, a les 19 h. Els i les federades dels clubs de les comarques de Lleida tindran una invitació. El públic general podrà comparar les entrades a partir de divendres, 7 de desembre. Es posaran a la venda abonaments per als 3 partits, per 15 euros, o entrades per dissabte (2 semifinals) o diumenge.

Implicació de l’Associació Lleidatana i el CH Lleida Pardinyes

A l’acte de presentació, que s’ha fet al Saló de Sessions de la Paeria, hi han estat presents el director general d’Asobal, Joan Marín; així com els dos clubs que treballen i promocionen aquest esport a la ciutat, el Club Handbol Lleida Pardinyes, amb el seu president, José Miguel Zubieta, i l’Associació Lleidatana d’Handbol, amb el seu representant, Miro Vujasinovic. Ambdós clubs de la ciutat s’han implicat en aquest esdeveniment i hi aportaran voluntaris.

L’Associació té tots els equips femenins i competeix a l’avantsala de la màxima categoria estatat d’handbol femení i té 3 equips amb una seixantena de jugadores. El CH Lleida Pardinyes té 10 equips i prop de 200 jugadors/es i un centenar de nens i nenes més vinculats dins del programa de promoció de l’handbol que fa el club a les escoles de la ciutat.

Lleida, seu d’esdeveniments esportius

Entre altres esdeveniments que han tingut lloc a la ciutat, destaca en aquest esport que l’any 2004, al setembre, el Barris Nord va acollir la XIX Supercopa Allianz ASOBAL 2004/2005 amb la participació del Campió de la Lliga Allianz ASOBAL i el Campió de la Copa del Rey de la temporada 2003-2004 (Ciudad Real i Futbol Club Barcelona) quedant campió el Ciudad Real. I també que un any més tard, al juny de 2005 el pavelló Onze de Setembre de Lleida va acollir un partit amistós d’handbol masculí entre les seleccions de Catalunya i d’Eslovènia (la llavors subcampiona d’Europa) en un partit organitzat pel Club Handbol Pardinyes que va servir d’homenatge al jugador del FC Barcelona Xavier O’Callaghan que es retirava a aquella temporada.