Protocol Accidents

Aquesta nova temporada 2021/2022 es presenta amb una sèrie de canvis importants en l’àmbit sanitari.

El més destacat és que la companyia asseguradora que cobria els nostres comunicats d’accident, Mútua General de Catalunya, ha rescindit contracte amb la Federació Catalana d’Handbol, i ha deixat de prestar els seus serveis a data 31 d’agost.

La Federació Catalana d’Handbol ha contactat amb una nova companyia asseguradora per cobrir aquestes contingències.

Aquesta nova companyia asseguradora és AXA Assegurances, que gestiona els seus serveis de traumatologia i fisioteràpia esportiva a través de ITEGRA GESTIONA SL.

Aquest canvi ens obliga a modificar els protocols d’actuació en cas de lesió, adequant-los a la normativa amb què aquesta companyia treballa.

Com a novetat us informem que cal descarregar-se en el telèfon mòbil, la seva Targeta Virtual federativa, eina mitjançant la qual es realitzarà la comunicació d’un accident esportiu.

Per saber com efectuar aquesta descàrrega i com actuar davant un accident esportiu, us adjuntem el Protocol d’actuació en cas d’accident (Itegra) per a la temporada 2021/2022 i la presentació de la Targeta Federativa Digital per a telèfons amb sistema operatiu Android i IOS.

Al seu moment, rebreu un correu d’ ITEGRA GESTIONA SL. amb l’enllaç per poder-vos descarregar la Targeta Federativa Digital “El federat haurà de tenir instal·lada prèviament PassWallet d’Android en el mòbil o bé l’APP Aple Wallet d’IOS”.

Quant a casos de lesions de caràcter menys greu, continuarem rebent els serveis de teràpia i/o recuperació que el fisioterapeuta Nathan Bataller posa a la nostra disposició en el seu centre de treball, situat a l’edifici de la Llotja de Lleida, planta menys 1, recepció de Traumatologia.

Aquest realitzarà una exploració a la persona lesionada i donarà una primera valoració del caire de la lesió. Si la lesió no revesteix especial gravetat, i per tant, no requereix la necessitat de ser visitat per un especialista mèdic (serveis d’urgències i/o traumatologia), el pacient podrà ser tractat de la seva molestia en aquest mateix centre.

En cas que sigui necessari ser derivat/ada al servei de traumatologia, s’haurà de realitzar un Comunicat d’accident a través de la Targeta Federativa Digital que cada jugador/ora o pare/mare en cas de menors d’edat, haurà de tenir descarregada prèviament en el seu telèfon mòbil.

La manera d’activar aquest servei serà la següent:

L’activació d’aquest servei es durà a terme mitjançant un grup de Whatsapp que s’ha creat per a tal efecte amb tots els equips que tenim actius en el Club d’handbol Pardinyes.

Cadascun d’aquests grups es troba format per la Rocío Ruiz (Secretària tècnica), l’Hugo Pedascoll (membre de la Junta del club), el Nathan Bataller (fisioterapeuta), i pels entrenadors/ores i els delegats/ades de cada equip.

En un primer moment el delegat/da o entrenador/a de l’equip al qual pertany la persona lesionada, informarà d’aquest fet en el grup de whatsapp corresponent.

Es comunicarà el tipus de lesió, com s’ha produït aquesta i el tipus de molèstia que presenta la persona lesionada.

Un cop realitzat aquest pas, esperarem que el fisioterapeuta (Nathan Bataller) ens doni hora de visita.

Quan s’hagi visitat, el terapeuta informarà (mitjançant el grup de whatsapp) de les circumstàncies de la lesió i de si cal derivar a la persona lesionada a un centre mèdic per ser atesa o bé n’hi ha prou amb unes sessions de rehabilitació o amb la realització d’exercicis específics.

Per a qualsevol dubte o aclaració us podeu adreçar a l’Hugo Pedascoll 636190260.

Protocol accidents Escola Handbol Lleida Pardinyes

  • En el cas dels jugadors i jugadores de l’Escola d’Handbol l’assegurança esportiva està tramitada mitjançant el Consell Esportiu del Segrià d’acord al protocol que es trobarà al següent enllaç