L’alcalde Pueyo destaca el treball i el compromís del Club Handbol Pardinyes en la promoció d’hàbits i valors de l’esport

L’entitat lleidatana ha compartit amb la ciutat el guardó de l’Esport 2020, aconseguit pel seu programa #EsportsAmbValors

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha felicitat el Club Handbol Pardinyes pel premi de l’Esport 2020, en la categoria Foment i difusió dels hàbits i valors de es l’esport, que atorga per la Fundació Catalana per a l’Esport. Pueyo s’ha reunit avui amb els representants de l’entitat per conèixer els projectes que el club té en marxa, així com per saber amb més detall el programa #EsportsAmbValors, amb el qual ha estat guardonat. Pueyo ha apuntat que el club, amb seu a Pardinyes, ha demostrat que és capaç d’impulsar la pràctica d’un esport, afegint valors humans i promovent fórmules d’integració, amb incidència en l’àmbit femení. Igualment, ha remarcat la relació del club amb les famílies, demostrant que amb ganes, esforç i sensibilitat es poden fer coses importants.

El president de l’entitat, José Miguel Zubieta, i el director esportiu, Txema del Rosal, han compartit en nom del Club d’Handbol Pardinyes, el guardó, que ha valorat el seu impacte i originalitat, i la seva contribució en la millora de la qualitat de la ciutadania. Segons del Rosal, una part important de la inspiració a l’hora de treballar els valors és poder fer bons ciutadans i ciutadanes, pel que el programa pretén educar per ser millors persones. Ambdós han agraït el suport de la Paeria, que segons han dit, “sempre ens ha reforçat”.

El regidor d’Esports i Activitat Física, Sergio González, ha participat en la reunió d’aquesta tarda i també ha destacat el treball que el club fa amb la base i els seus èxits esportius i socials, que el fan créixer i el situen com a un dels clubs referents en aquest esport al territori.

El CH Lleida Pardinyes està format per 13 equips: 6 masculins, 4 femenins i 3 equips mixtes. Actualment és l’únic club d’handbol masculí de la ciutat que ostenta la categoria més alta a la demarcació.

Esport amb Valors és un programa que engloba la filosofia del club, que fomenta els valors que transmet l’esport entre el seu teixit social (jugadors/es, equips tècnics, famílies…). La voluntat és formar jugadors i jugadores alhora que persones. El programa s’està ampliant pel que fa a activitats proposades. Els objectius, a curt i mitjà termini, són: formació en valors de l’esport, organitzar un circuit competitiu d’àmbit nacional amb sinèrgia a la Copa Valors, organitzar el congrés dels valors de l’esport i posicionar el programa com a referent a escala catalana i estatal.

Aquest programa es va presentar l’any passat en el marc del programa educatiu Educació 360º i va ser finalista el 2015 de les beques SportUniverses.  

Tall de veu Miquel Pueyo, alcalde de Lleida

Tall de veu Txema del Rosal, director técnic i esportiu Club Handbol Lleida Pardinyes

Font d’informació: Serveis de premsa Ajuntament de Lleida