OliBa Green Beer patrocina el nou Lleida Handbol Club

La Paeria va acollir el dimarts 3 de maig l’escenari de la presentació d’aquest nou projecte, presidida pel Paer en Cap, Miquel Pueyo, qui ha animat a altres empreses a que se sumin a donar suport a iniciatives d’impuls a l’esport femení a la ciutatLleida acollirà la fase d’ascens a la divisió d’honor plata femenina on hi participarà l’equip els dies 13, 14 i 15 de maig al pavelló municipal Onze de Setembre

L’handbol femení de Lleida inicia una nova etapa gràcies a l’acord de col·laboració entre OliBa Green Beer i el Lleida Handbol Club, un nou projecte que unirà l’Associació Lleidatana Handbol i el Club Handbol Lleida Pardinyes, que s’ha presentat avui al Palau de la Paeria en un acte presidit pel Paer en Cap, Miquel Pueyo. La primera cervesa verda d’oliva del món serà el nou patrocinador de l’equip femení sènior, un acord que impulsarà la professionalització de l’equip i que potenciarà el reconeixement i projecció d’aquest esport, especialment l’equip femení, i de la ciutat de Lleida.

L’acord amb OliBa Green Beer permetrà que el club tanqui nous fitxatges, renovarà totes les equipacions, organitzi esdeveniments de promoció esportiva i cobrieixi despeses relacionades amb la pràctica i competició esportiva. L’objectiu és assolir noves categories, potenciar la base i augmentar la massa social que dona suport a l’handbol.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha assenyalat que “aquesta unió permetrà afrontar nous reptes i serà un estímul per a potenciar l’esport de l’handbol a la ciutat” i ha destacat la creixent atenció que es registra en els últims anys cap a l’esport femení, amb referents a Lleida com l’AEM de futbol i molts altres en diferents esports. “L’acord ha de ser el precedent perquè moltes iniciatives privades se sumin a fer possible el canvi: la millora del reconeixement de la dona en la societat i promoure el seu empoderament a través de l’esport”.

Per la seva banda, la diputada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, ha declarat que “aquesta nova etapa contribuirà a la promoció de l’esport base, femení i inclusiu a la ciutat i al territori”.

Per a Ivan Caelles, CEO d’OliBa Green Beer, “és un honor donar impuls al Lleida Handbol Club, als seus èxits i a la pràctica d’aquest esport”. Ha destacat també que “les jugadores estan demostrant que són grans professionals; són un exemple d’esforç, disciplina i lluita per la igualtat d’oportunitats, valors que també ens defineixen com a marca. Estem convençuts que millorant les seves condicions de treball, portaran el club, la ciutat i aquest esport molt amunt”.

I ha reblat que “estem molt orgullosos que aquestes esportistes i l’handbol professional femení lleidatà llueixin OliBa Green Beer; no podem imaginar millors ambaixadores de la nostra cervesa verda”.

Per la seva banda, el president del Club Handbol Lleida Pardinyes, José Miguel Zubieta, ha valorat molt positivament l’acord assegurant que “gràcies al patrocini de OliBa Green Beer el club afrontarà nous reptes y objectius esportius i competitius ja que per arribar a competicions estatals fan falta recursos”. Considera que “el patrocini d’OliBa Green Beer és un exemple a seguir: és vital que les empreses, i millor si són de Lleida, s’impliquin en projectes esportius com el nostre. És una inversió que beneficia tant a les marques com a la ciutat i, evidentment, a la pràctica esportiva”.

Francesc Berenguer, president de l’Associació Lleidatana d’Handbol ha mostrat el seu agraïment a la marca per la confiança dipositada i ha indicat que “l’acord amb OliBa Green Beer suposa un pas importantíssim perquè un dels majors problemes en l’esport femení és la falta de patrocinis que permetin mantenir els clubs amb condicions i accedir a competicions importants. Aquest acord és l’oxigen que necessitava l’handbol femení de Lleida”.

L’acte de presentació de l’acord ha comptat també amb la participació del tinent d’alcalde Paco Cerdà i dels regidors Ignasi Amor, Jackson Quiñonez, Maria Burrel i Maria Antònia Maller.

Fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Femenina de la Lliga d’Handbol

Una de les primeres accions fruit de la col·laboració serà l’organització conjunta de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Femenina de la Lliga d’Handbol que es disputarà a la capital lleidatana els dies 13, 14 i 15 de maig que inclourà diferents esdeveniments d’oci i familiars oberts a tota la ciutadania.

Divendres 13, tindrà lloc la taula rodona “Lideratge femení en l’esport. Un camí cap a l’empoderament de la dona” a la Sala Màsters d’INEFC (11.30h) amb Vanesa Ortega, presidenta del Balàfia Volei i videpresidenta de la Federació Catalana de Volei; Maria Cadens, preparadora física de la selecció española d’handbol; Ona Camino, àrbitre nacional d’handbol, i Helena Martínez, diputada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Lleida.

Al llarg de tot el cap de setmana, al Pavelló Onze de Setembre, hi haurà activitats perquè en puguin gaudir petits i grans, com un espai gastronòmic, espectacles de dansa urbana, sortejos o sessions de DJ. L’objectiu és que sigui un cap de setmana esportiu i d’oci familiar per apropar l’handbol a tothom.