Aturades les competicions

Adjuntem comunicat de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) amb el nou paquet de mesures per aplicar al mon de l’Esport, amb la intenció de  frenar l’expansió de la Covid-19.

(Els entrenaments dels nostres jugadors i jugadores, com ja vam anunciar ahir no es veuran afectats per aquestes noves mesures de contenció de la Covid-19)

Després de la reunió del Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc d’avui dimecres 14 d’octubre, en la qual el Govern ha decretat noves mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 a Catalunya, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) comunica al sector esportiu català, tant públic com associatiu i privat, el següent:14/10/202018:56

sge
  • Queden ajornades les competicions esportives a Catalunya durant els propers 15 dies, a excepció de les que són de caràcter estatal, internacional i professional
  • Es pot seguir realitzant la pràctica d’entrenaments
  • Les instal·lacions i els equipaments esportius es poden obrir amb un aforament del 50 per cent

Un cop ratificades per l’autoritat judicial, aquestes mesures entraran en vigor divendres i tindran una vigència de 15 dies. L’objectiu d’aquestes restriccions és la de contribuir a reduir la mobilitat general de la població en uns moments en què les xifres i la taxa de contagis al país són preocupants.

La SGEAF agraeix l’esforç i la comprensió de clubs, consells esportius i federacions, com a principals organitzadors de competicions a Catalunya, davant aquestes mesures, i confia en el paper del sector esportiu a l’hora d’ajudar a revertir les xifres de contagi.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, subratlla que “la pràctica esportiva és segura i que els protocols que s’han establert des del Govern s’estan aplicant bé”, ja que la incidència de casos positius en l’àmbit esportiu és molt baixa. “Però hem de contribuir a que la mobilitat es redueixi. Si aturem durant 15 dies competicions esportives que comporten desplaçaments el cap de setmana, estem reduint aquest factor”, afegeix.