Aturades les competicions durant els propes 15 dies

Els entrenaments dels nostres equips continuaran de la mateixa manera que fins a la data

Aquesta decisió haurà de ser validada per un jutjat i no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, els enfrontaments ajornats s’hauran de recol·locar al calendari.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) ha anunciat l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català durant 15 dies per ajudar a contenir els brots del coronavirus. Així, segons aquesta institució tots els encontres federats, escolars o privats quedaran suspesos els dos pròxims caps de setmana, per bé que sí es podran continuar fent els entrenaments aplicant mesures de seguretat.

L’Ufec explica que el Procicat confirmarà aquest dimecres la mesura dins les restriccions severes que prepara el Govern per intentar frenar la pandèmia. L’entitat s’ha reunit aquest dimarts amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha assenyalat com a factor de risc de la mobilitat familiar durant els caps de setmana.

Segons la UFEC, aquesta decisió haurà de ser validada per un jutjat i no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos. Els enfrontaments ajornats s’hauran de recol·locar al calendari.

“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, ha assegurat Gerard Esteva, president de la UFEC. “Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuant per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb SGE i Salut”, afegeix Esteva.


Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional, segons ha informat també la UFEC. Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que després es pugui retornar a l’activitat. “Si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui excepcionar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país” ha declarat el màxim dirigent d’aquesta entitat