Plàcida victòria de les “lleones” del Pardinyes davant la Salle Montcada

Les sèniors de l’equip negre guanyen 11-28 mentre que l’equip masculí perd 34-29 contra el CH Poblenou en la vuitena jornada de Lliga Catalana

L’equip sènior negre femení s’ha desplaçat aquest diumenge a Montcada i Reixac per disputar la vuitena jornada de Lliga Catalana contra la UA Salle Montcada, cuer en la classificació. Les lleidatanes, que van iniciar el partit amb un ritme lent, van aprofitar els minuts següents de la trobada per remuntar punts en el gol average i seguir la seua dinàmica de joc, emportar-se finalment una victòria més amb un resultat d’11 a 28. D’altra banda, l’equip sènior negre masculí ha perdut davant el CH Poblenou. Malgrat l’esforç dels lleidatans, el mal inici de la segona part va sentenciar un partit que podria haver encadenat tres victòries consecutives, però on els barcelonins no van deixar escapar la trobada i es van emportar la victòria per 34 a 29.La primera part del matx entre la Salle Montcada i el Pardinyes va iniciar amb un ritme lent per part d’ambdós equips, sense intensitat també per part de les “lleones” durant els 15 primers minuts. Posteriorment, les lleidatanes, sabent la importància del gol average per la classificació de la Lliga, van començar a imposar el seu joc recuperant diverses pilotes en defensa i contraatacant amb bones accions ofensives. La defensa lleidatana i la bona actuació de la portera feia que el Montcada només pogués marcar 5 gols en tota la primera part, arribant al descans amb un marcador favorable pel Pardinyes de 5 a 15.

La segona part va iniciar amb la mateixa dinàmica que els darrers minuts de la primera. Les “lleones” continuaven liderant i imposant el seu ritme en el partit que les noies del Montcada no podien frenar. La defensa del Pardinyes era contundent i quasi impenetrable, i les accions ofensives finalitzaven gairebé sempre en gol, evocant així a un resultat final d’11 a 28 per a les “lleones”.

En aquest sentit, les lleidatanes van gaudir d’un partit còmode on van poder fer el seu joc, destacant les actuacions de tot l’equip tant en les accions ofensives com en la defensa, i també el gran paper de la portera. Així mateix, el Pardinyes es posiciona en la primera meitat de la taula classificatòria i, si aconsegueix guanyar al Gavà aquest cap de setmana, podria col·locar-se en les tres primeres posicions de la classificació, tot un repte a assolir per a les “lleones” del club.

La segona part sentencia el partit del Pardinyes a la Mar Bella

En el cas de l’equip sènior negre masculí, que disputava la vuitena jornada contra el CH Poblenou, l’inici del partit va estar marcat pels atacs, que dominaven amb comoditat les defenses. Els nois de Poblenou mostraven el potencial de llançament exterior dels seus laterals, mentre els groc-i-negres ho contrarestaven a base de contraatacs i d’un bon joc amb el pivot amb un inspirat José Delgado. La tònica de la resta de la primera part va ser igualada, tot i que els barcelonins marxaven al descans amb un rèdit de dos gols (16-14). No obstant això, la segona part va marcar l’esdevenir del partit. Les imprecisions de l’atac lleidatà van permetre que el Poblenou marxes ràpidament en el marcador, posant-se en pocs minuts a 19-14. Durant gran part de la trobada els barcelonins van controlar el ritme del partit, però a falta de 15 minuts pel final, el Pardinyes va reaccionar. Un punt més d’intensitat defensiva i un treball de contra gol, va permetre ajustar el resultat del partit (29-28) quan faltaven quatre minuts pel final. Però una exclusió en la defensa dels grocs-i-negres en aquests últims minuts va permetre la recuperació del Poblenou que s’escapava fins al 34-29 final, davant d’un Pardinyes molt precipitat.

El mal inici de la segona part va minvar les possibilitats del Pardinyes d’encadenar tres victòries consecutives, davant d’un partit que s’havia mostrat molt igualat en la primera part. Aquesta vegada, la reacció dels lleidatans, que van haver de convocar sis jugadors del filial a causa de les nombroses baixes que presentaven, no va ser suficient per emportar-se algun punt de la Mar Bella.

Quant a la resta de resultats d’aquest cap de setmana per als equips del club, el sènior groc femení no va poder superar al líder de la classificació, l’Handbol Castelldefels, en perdre 18-24 i es mantenen en la segona posició de Primera Catalana. En el cas del sènior groc masculí, va disputar una excel·lent jornada guanyant a l’Handbol Claret, un dels capdavanters de Quarta Catalana, per 27-31 i també es posiciona en la segona posició de la classificació. D’altra banda, el juvenil femení va perdre 20-25 contra l’EH Sant Vicenç, i el masculí va guanyar 29-24 contra l’Esplugues. En els equips de base, el cadet va guanyar 46-36 contra l’Handbol Ribes i l’infantil va perdre 33-20 contra el CE Molins de Rei Blanc.

Crónica Judith Gómez – jugadora del CH Lleida Pardinyes i periodista en el diari 7 Accents