Granollers, Lleida, Tarragona i Castelló presenten candidatura conjunta per organitzar el Mundial d’Handbol femení de l’any 2021

La Federació Internacional d’Handbol anunciarà la seu guanyadora durant els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro

Lleida ha presentat avui oficialment, juntament amb Granollers, Tarragona i Castelló, la candidatura conjunta per organitzar el Mundial d’Handbol femení de l’any 2021. La oficialització de la candidatura ha tingut lloc a l’Ajuntament de Granollers i ha comptat amb la presència del president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco V. Blázquez; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco el conseller de Promoció Econòmica, Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca i l’alcalde de Lleida.

L’anunci de qui serà la guanyadora es coneixerà aquest estiu durant els Jocs Olímpics de Río de Janeiro. La Real Federación Española de Balonmano ja ha presentat la candidatura mediterrània a la Federació Internacional d’Handbol, que podria també optar a l’organització del Mundial de 2023 si no surt escollida per al 2021.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que la candidatura servirà per impulsar aquest esport i si és femení, té un doble valor, ha destacat. El paer en cap també ha destacat el reconeixement, la projecció internacional i l’impacte econòmic directe que suposa per a la ciutat un esdeveniment d’aquest tipus.  A més, ha recordat el treball que es fa des de la Paeria amb el programa Lleida Sport&Emotion per posicionar la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius d’àmbit nacional i internacional. Els partits de Lleida es disputarien als pavellons municipals Onze de Setembre i Barris Nord, amb una capacitat d’uns 2.000 i uns 6.000 espectadors respectivament.

Lleida és una de les ciutats catalanes amb més tradició d’handbol. En el món de l’handbol, Lleida és referent de formació i d’elit, amb equips que ininterrompudament han estat a les màximes categoria estatals i acollidora de grans esdeveniments com la Supercopa d’Handbol l’any 2004. Dins de l’handbol femení, ha estat feu d’equips i jugadores importants que han competit diverses temporades en la màxima categoria, com l’Associació Lleidatana d’Handbol, que juga actualment a la Divisió d’Honor Plata femenina i l’Handbol Lleida Pardinyes a la lliga catalana.

El conjunt de les ciutats que integren la candidatura han mostrat la seva satisfacció per impulsar aquest projecte esportiu. L’alcalde de Granollers- ciutat bressol de l’handbol català i estatal- Josep Mayoral, impulsor de la candidatura, ha agraït al Club Balonmano Granollers la tasca realitzada des de la seva creació, l’any 1947 i n’ha destacat que actualment té el primer equip masculí i femení a la Divisió d’Honor. Cal destacar que només cinc clubs de tota Europa tenen els seus primers equips jugant en les màximes competicions.

Per la seva banda, el president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco V.Blázquez, ha explicat que els rivals als que s’enfronta la candidatura són “molt durs i competitius” però també ha destacat que com a punts forts “ donem la imatge de ciutats potents i tenim com a precedent l’èxit organitzatiu del Mundial Masculí de 2013, amb gran assistència de públic, especialment de Granollers, ciutat de la qual la Federació Internacional d’Handbol va quedar molt contenta.

La candidatura conjunta de Granollers, Lleida, Tarragona i Castelló competirà amb les presentades per Rússia, Hongria i Noruega-Dinamarca. El Mundial el disputaran 24 equips, distribuïts en 4 grups. Els primers classificats de cada grup passarien a les finals.

(Font d’informació: Serveis de premsa Paeria)

Mundial de Handbol femení Lleida